England föll blytungt mot Ungern igen i Nations League Foto: Bildbyrån

Englands fiasko fortsätter – slagna av Ungern igen

Uppdaterad
Publicerad

I början på juni besegrade Ungern England – för första gången sedan 1962. I kvällens returmöte i Nations League förnedrade ungrarna engelsmännen totalt när de vann med hela 4-0 – och hemmalaget buades ut av fansen. 

– De är ett bra lag, som många underskattar, konstaterar förbundskapten Gareth Southgate efteråt.

Engelsmännen har fått en tung start på Nations League: Två poäng på fyra matcher, sist i gruppen – och dubbla förluster mot Ungern.

När Ungern chockade England den 4 juni och vann med 1-0 var det första gången de lyckades besegra engelsmännen på 60 år. Ikväll gjorde de om bedriften på Molineux Stadium i Wolverhampton och de tillresta fansen på läktarplats trodde knappt sina ögon. Från seger med 1-0 – till seger med hela 4-0.

Efter 16 minuters spel satte Roland Sallai matchens första mål på en frisparksretur. Freiburg-mittfältaren blev sedan tvåmålsskytt i andra halvlek efter en snabb omställning, och burop hördes från de engelska fansen.

Men Ungern var inte nöjda där. 3-0 och 4-0 kom inom loppet av nio minuter i slutet av andra halvlek. Ungern är därmed första lag att göra fyra mål borta mot England sedan just Ungern (!) vann med 6-3 på Wembley 1953.

Som om storförlusten inte vore nog: I den 82:a matchminuten drog John Stones på sig sitt andra gula kort för kvällen och visades ut.

I samma grupp, som nu toppas av Ungern, möttes ikväll Tyskland och Italien – tyskarna vann med 5-2.

KLIPP: Nations League: Haaland hjälte mot Sverige igen

UEFA Nations League

England logo

England

0 - 4

Ungern logo

Ungern

Molineux, Wolverhampton
Publik: 28839
Domare: Clément Turpin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.