Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Englands missräkning i VM – mållöst mot USA

Uppdaterad
Publicerad

Premiärkross mot Iran.

Men bara 0-0 mot USA därefter för Englands del.

– En blek insats av England i dag, säger SVT:s expertkommentator Glenn Strömberg.

England tog en programenlig seger i VM-premiären mot Iran när man vann med hela 6-2. Men mot USA gick det desto trögare för engelsmännen.

Efter en mållös och chansfattig första halvlek – där USA och Christian Pulisic kom närmast med en ribbträff – fortsatte det på den inslagna vägen i andra.

Matchen slutade också mållöst, vilket innebär att England får vänta på sin första seger mot USA i VM-sammanhang.

Gary Neville vill se Foden

Efter Englands poängtapp lät kritiken mot förbundskapten Gareth Southgate inte vänta på sig. Southgate höll bland annat Manchester City-stjärnan Phil Foden kvar på bänken matchen igenom. Ett beslut som sågas av engelska experter.

– Att inte Foden spelar är väldigt synd eftersom han är en stor talang. Jag tycker att han är det här landets största talang, säger Gary Neville i ITV.

”Dålig insats av England, men det händer någon gång i varje VM. Den stora frågan är, även med ett så begåvat gäng, om tränaren kan få till positiva förändringar med sin taktik och sina byten när saker inte fungerar”, skriver Gary Lineker på Twitter.

Toppar gruppen

Trots en poäng var USA:s Christian Pulisic besviken.

– Det kunde ha gått vår väg, det är frustrerande. Men det är ett bra lag vi möter, säger Pulisic till SVT.

Tidigare i dag besegrade Iran Wales efter två mål på tilläggstid. England, med fyra inspelade poäng, toppar alltjämt grupp B.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.