Foto: Bildbyrån.

Eriksson ratad från fotbolls-VM – ”Jättebesvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges mest meriterade domare, Jonas Eriksson, kommer inte att döma några matcher i fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar.

– En jättebesvikelse, förvåning lite i form av frustration, säger Eriksson till Radiosporten.

I tre raka stora mästerskap har Eriksson dömt matcher tillsammans med sitt domarteam. Men nu ser det inte ut som att det blir ett fjärde. I ett dokument som läckt ut med namn på domare, finns inte Jonas Eriksson med.

– Ingenting är kommunicerat, jag har inte fått veta något officiellt. På internet finns ett dokument med de av Fifa uttagna domarna. Vi var inte med på den listan. Vi har inte hört något av Fifa eller Uefa. Men vi är inte en av de 37 domare som finns med och det är såklart negativt.

– En jättebesvikelse, förvåning lite i form av frustration. Vi tycker att vi tillhör de allra bästa domarteamen i form av rutin. Vi har dömt Champions League hela hösten och trodde att vi skulle vara med i VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.