Foto: Bildbyrån

Ersättaren till Qatar klar – hit åker landslaget i januari

Uppdaterad
Publicerad

Herrlandslaget i fotboll ställde in sin januariturné till Qatar efter att beslutet fått kritik från Svensk Elitfotboll (intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan). Nu är det klart att man istället åker till Algarve, Portugal.

– Klar motståndare där är Finland och så tittar vi på ytterligare motstånd, säger förbundskapten Janne Andersson.

Det var efter att man hade lyssnat på de svenska elitklubbarna som Svenska fotbollförbundet tog beslutet att ställa in resan till Qatar.

– Hela konceptet med januariturnén bygger på att de allsvenska klubbarna är villiga att släppa sina spelare till oss då det inte sker på internationella så kallade Fifa-datum. Efter ett bra samtal med Sef:s ordförande Jens T Andersson i går kväll är det tydligt att det finns en enad åsikt bland klubbarna att man inte vill att lägret ska äga rum i Qatar, sade Håkan Sjöstrand då.

Nu är den nya destinationen, och en motståndare, klar.

– Vi har precis fått klart med januariturnén. Det är så att vi åker till Algarve i Portugal, troligen 3-13 januari. Klar motståndare där är Finland och så tittar vi på ytterligare motstånd, säger Janne Andersson.

KLIPP: Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget: ”Jätteroligt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.