Marija Banusic spelade senast i damallsvenskan för Kristianstad. Nu är hon klar för Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Eskilstuna värvar Chelsea-spelare

Uppdaterad
Publicerad

SM-tvåan i fotboll, Eskilstuna United, blev av med skyttedrottningen Gaelle Enganamouit. Kanske har man hittat ersättaren i landslagsanfallaren Marija Banusic, som skrivit på för ett år.

Banusic kommer närmast från Chelsea där hon var med och vann ligan och FA-cupen den senaste säsongen. Under året var även den 20-åriga forwarden reserv i den svenska VM-truppen till Kanada. Tidigare har Banusic spelat i Kristianstad.

– Det är spännande att vara klar för United och jag ser fram emot att spela för en klubb som tävlar för att vinna titlar, säger Banusic i ett pressmeddelande.

Förutom Banusic har Eskilstuna gjort klart med U19-stjärnan, backen Nathalie Björn, som har kontrakt i två år. Björn spelade de två senaste säsongerna i AIK. 18-åringen var lagkapten i det svenska U19-landslaget som i somras tog EM-guld.

Enganamouit lämnade Eskilstuna efter säsongen för att gå till svenska mästaren Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.