Två förlorare i bottenmötet

Mängder med chanser, ett par mål och två trista skador. Ja, det var allt annat än händelsefattigt i det ångestladdade bottenmötet mellan Eskilstuna och Vittsjö. Efter många om och men slutade det 1-1.

Både nästjumbon Eskilstuna och övre tabellgrannen Vittsjö var i stort behov av poäng men den händelserika tillställningen slutade med två förlorare, 1-1.

Matchen var minst sagt en böljande historia och det var egentligen aldrig något lag som lyckades ta över fullt ut.

Bortalaget Vittsjö började annars bäst och hade flera fina lägen i inledningen av matchen. Både Emmi Alanen och hennes radarpartner Linda Sällström hade fina lägen att göra mål.

Mycket kom sedan att handla om Vittsjös skyttekung Linda Sällström.

Skyttedrottningen klev fram

Men innan dess kontrade Eskilstuna bra och Felicia Karlsson hade två kanonlägen, båda gånger sköt hon tätt utanför.

Innan Sällström klev in i huvudrollen fick hennes lagkamrat Clara Markstedt kliva av planen med en, vad det verkade, otäck skada. Hon blev liggande i flera minuter och på bilder syntes det hur spelare grimaserade kring åsynen av skadan.

Också Eskilstunas Loreta Kullashi tvingades kliva av skadad.

Resultatet i halvtid var 0-0, men 20 minuter in i den andra halvleken kom så ledningsmålet, av just nämnde Sällström.

Två lag – två förlorare

Efter ett fint inlägg av Lisa Klinga, ett svagt agerande av målvakten Emelie Lundberg kunde skyttedrottningen Linda Sällström peta in bollen i öppen kasse, hennes femte för året.

Lundberg revanscherade sig sedan när hon med en tigers snabbhet lyckades avvärja ett skott från nära håll – återigen var det Sällström som var framme. I det läget dominerade Vittsjö.

Men just som Vittsjö tryckte på som mest kontrade Eskilstuna och skapade press. I den pressen lyckades mittbacken Vaila Marie Barsley trycka in 1-1, och hon studsade av glädje efteråt.

Matchen slutade också 1-1. En välspelad match med publiken som vinnare – men två lag som förlorare.