Eskilstuna United säljer spelare för att klara ekonomin. Senaste försäljningen är Elise Stenevik (till vänster i bild). Foto: Bildbyrån

Eskilstuna säljer spelare för att klara ekonomin

Uppdaterad
Publicerad

Under sommarfönstret har Eskilstuna United sålt tre spelare utan att värva nya.

– Vi får inte in några jättesummor på försäljningarna men det är bra för oss att få bort lönekostnader, konstaterar Pär Eriksson, vice ordförande i den ekonomiskt pressade klubben till SVT Sport.

Emma Engström till AIK, den nigerianska landslagsspelaren Halimatu Ayinde till Rosengård och på onsdagen blev det klart att även den norska talangen Elise Stenevik lämnar Eskilstuna United. Detta i ett försök att rädda ekonomin och därmed elitlicensen för klubben.

– Vi spände bågen för hårt och trodde vi skulle kunna utmana Rosengård, Häcken och de andra toppklubbarna, konstaterar Pär Eriksson.

Minskar budgeten

Eskilstuna har gjort sig av med personal i klubbledningen och arbetat hårt för att få in mer pengar från sponsorer. Publikintäkterna har också ökat under krisen.

– Vi har haft en budget på runt 17-18 miljoner för 2022. En del i att klara elitlicensen är att vi måste presentera en trovärdig budget för 2023 och jag gissar på att den kommer landa någonstand mellan 11-12 miljoner, säger Eriksson.

Att värva utländska kompletta fotbollsspelare är ingenting Eskilstuna United ser att de har möjlighet att forsätta med framöver.

– Tidigare har vi värvat färdiga spelare från Nigeria, Island, Norge. Nu kommer vi behöva ge spelare från våra u-lag chansen i a-laget, säger Pär Eriksson.

Arkiv: United-spelare uppmanas ringa upp sponsorer och be om pengar (26 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör anfallsstjärnan Felicia Rogic och ordföranden Lina Bertilsson om tiotusenkronorsfrågan och det ekonomiska läget i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.