Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationerna AFC-tränaren Jawad El Jebouri rasar över. Foto: Bildbyrån

Eskilstunatränaren sågar domaren efter förlusten: ”Matchens lirare.. Ni vet vem det är”

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna hämtade upp ett tvåmålsunderläge mot Brage och var nära att ta poäng hemma på Tunavallen.

Men Brage kunde sätta 3-2 på straff med kvarten kvar. Efteråt var Eskilstunas tränare Jawad al Jebouri förbannad på domarteamet.

– Det är katastrof, säger han till Discovery+.

Under tisdagskvällen tog Eskilstuna emot Brage i superettan.

Då tog Borlängelaget ledningen direkt genom Johan Arvidsson och bara tio minuter senare kom 2-0.  Men AFC studsade tillbaka och reducerade först i den 17:e minuten för att i den 26:e minuten kvittera på Tunavallen.

2-2 stod sig halvleken ut och det dröjde fram till den 73:e minuten innan nästa mål skulle komma. Gästerna Brage fick med sig en straff som Niklas Söderberg förvaltade på bästa sätt.

”Det är katastrof”

3-2 till Brage som tog blytunga poäng i kampen om allsvensk uppflyttning. Men efterspelet kom att handla om något helt annat.

– Jättedåligt resultat. Vi slaktar dem efter tio minuter, kör över dem totalt. Det är bara vi som har boll. Men så klart är det svårt att vinna matcher när man spelar 11 mot 12. Två situationer är matchavgörande i en sådan här viktig match mellan två starka lag. Ska man vinna sådana här matcher ska man vinna på rättvist sätt, säger AFC-tränaren Jawad al Jebouri till Discovery+ och fortsätter:

– Det är katastrof. Det är en katastrof att man kan ta sådana avgörande beslut åt fel håll, två gånger. Matchens lirare… Ni vet vem det är.

De situationer han syftar på är straffen Brage tilldöms samt en situation för AFC där bollen träffar en Bragespelares hand.

Se situationerna i spelaren ovan.

Superettan

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

2 - 3

IK Brage logo

IK Brage

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 487
Domare: Simon Rasmussen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.