Demarai Gray avgjorde för Everton mot Arsenal. Foto: TT

Everton ett vinnande lag igen

Inte en seger sedan den 25 september – och Everton sjönk som en sten i Premier League.

Mot Arsenal kom vändningen.

Demarai Gray avgjorde med ett mäktigt skott till 2–1 på tilläggstid.

Det har burit emot för managern Rafa Benitez och han spelare. Inte en seger på åtta matcher. Men mot Arsenal kom den efterlängtade trepoängaren efter sena mål av Richarlison och Gray.

Gladast var nog Richarlison.

Efter två bortdömda mål fick han äntligen ett mål godkänt, sedan han nickat in en ribbretur.

Richarlison trodde att han hade nickat Everton till ledning just före pausvilan, men VAR-kollen visade att han hårfint befann sig i offsideposition och domaren Mike Dean underkände målet.

I stället passade Martin Ödegaard på att pricka in matchens första mål i den andra tilläggsminuten.

Vissa Evertonfans slapp den kallduschen i ösregnet över Goodison Park. Enligt BBC reste sig runt 200 supportrar efter 27 minuter och lämnade arenan i protest mot att klubben inte vunnit en titel på 27 år och saknar ambitioner.

Protesten kan även kopplas till att sportchefen Marcel Brands lämnat klubben efter en maktkamp med Benitez. Brands har värvat spelare för över tre miljarder kronor och han uppges inte ha uppskattat att Carlo Ancelotti (numera i Real Madrid) ersattes av Benitez i somras.

Richarlison hade sannerligen marginalerna emot sig. Än en gång firade han ett mål, bara för att på nytt få det bortdömt för offside efter en granskning av videodomarna.

Tredje gången gillt, med en kvart kvar, nickade han iskallt in 1–1, en lobb över Aaron Ramsdale sedan Demarai Gray prickat ribban.

Edward Nketiah, Arsenals inhoppare, fick matchens nästa stora chans, men hans nick träffade stolpen.

Gray fick sedan drömträff i andra tilläggsminuten och bollen gick stolpe in.