Everton och Liverpool spelade 2-2. Foto: Bildbyrån/Viaplay

VAR-offside blåste Liverpool på segern

Innan det klassiska Merseysidederbyt mellan Everton och Liverpool hade hemmalaget inte vunnit på 22 derbyförsök.

Efter 2-2 (1-1) i en match som hade allt – utvisning, missad utvisning och ett bortdömt mål på stopptid – behåller Liverpool den förlustfria sviten.

– Vi skulle ha vunnit den här matchen. Jag vet inte var linjen är för offside, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp till BBC.

Liverpool fick en smakstart i derbyt mot Everton på Goodison Park då Sadio Mane sköt 1-0 förbi en chanslös Jordan Pickford efter en passning från Andrew Robertson. Målet kom till efter flera misstag i Evertons försvar.

Liverpool drabbades dock av en jobbig förlust då försvararen Virgil van Dijk fick gå ut efter 11 minuter efter en hård kollision med Jordan Pickford. Pickford klarade sig undan rött på grund av att spelet var avblåst på grund av en offside strax före. Då hade van Dijk varit inblandad i ett flertal stenhårda närkamper. Den här gången hade han otur och fick en otäck smäll på knät.

I 19:e minuten kvitterade Everton genom en nick av Michael Keane på hörna. I resten av första halvlek hade Liverpool det mesta av spelet och de bästa chanserna men Everton var inte ofarligt.

Andra kvitteringen på nick

Andra halvlek var jämnare än den första och inleddes med att lagen bytte chanser med varandra. Närmast var Evertons Richarlison som nickade i stolpen från nära håll efter en kvart.

Efter 71 minuter drog Mohamed Salah på en halvvolley med vänstern vilket betydde ny ledning för Liverpool. Ånyo efter ett svagt försvarsspel av Everton.

Efter målet tog Liverpool tag i matchen igen och Joel Matip tvingade Pickford till en jätteräddning på en hård nick i 78:a minuten. Men Everton kom igen och en ny nick, den här gången av Dominic Calvert-Lewin, betydde 2-2.

Efter 92 minuter gjorde Jordan Henderson segermålet. Trodde alla, inklusive tv-tittarna. Men i VAR-rummet hittade man en offisde på Sadio Mane som var den som skickade in passningen till Henderson.

Resultatet innebär att Liverpool nu har 23 raka förlustfria matcher mot Everton, varav elva segrar.

Landslagsmålvakten Robin Olsen, som nyligen värvades till Everton, fick sitta på bänken i sin premiärmatch i Premier League.