Målskyttarna Martens och Llorente jublar Foto: Bildbyrån

Ex-Tottenhamspelare sänkte Liverpool i Champions League-premiären

Uppdaterad
Publicerad

I våras gjorde Fernando Llorente ett inhopp i Champions League-finalen för Tottenham mot Liverpool som fick lyfta bucklan i Madrid. I kväll gjorde Llorente ett nytt inhopp och spikade 2-0 för nya klubben Napoli mot Liverpool på tilläggstid hemma på San Paolo.

– Vi måste rätta till de misstag vi gjorde vid deras mål. Vi kan betydligt bättre än det här men vi tar ansvar och får försöka komma tillbaka på ett bra sätt, säger Liverpools kapten Jordan Henderson till BT Sport.

Det hade gått knappt två minuter av tilläggstiden när Llorente fick tag i bollen i straffområdet och placerade in den bakom Liverpools målvakt Adrian. Därmed inledde mästarna Liverpool säsongens premiär i Champions League med en förlust. Det var första gången sedan Milan 1994 som ett regerande mästarlag i Champions League förlorade i den första gruppspelsomgången nästkommande upplaga av turneringen.

The Reds tränare Jürgen Klopp klappade om Napolis tränare Carlo Ancelotti och nöp honom lätt i kinden efter slutsignalen.

Straff avgjorde med tio minuter kvar

Det såg ut att sluta mållöst när Napolis José Callejon drog sig in i straffområdet med tio minuter kvar. Andy Robertson försvarade och stack ut benet för att försöka peta bort bollen. Han nådde den inte och Callejon fick kontakt, förstärkte situationen och fick med sig straffen som avgjorde matchen.

Dries Mertens steg fram och slog straffen som Adrian var nära att ta i det vänstra hörnet men den gick in för för 1-0.

Liverpool behöver inte känna allt för stor oro. Förra säsongen förlorade Liverpool alla sina tre bortamatcher i gruppspelet, mot bland annat Napoli, men gick sedan hela vägen och vann turneringen. Dessutom räknas Salzburg och Genk som de svagaste korten i gruppen.

Llorente gjorde avgörande insatser för Tottenham i åttondel, kvart och semifinal i Champions League under våren.

UEFA Champions League

Napoli logo

Napoli

2 - 0

Liverpool logo

Liverpool

Stadio San Paolo, Neapel
Publik: 38878
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.