SVT:s expert Daniel Nannskog efter Hammarbys cuptitel:”Viktigt att kliva ut i Europa på allvar”. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Viktigt att kliva ut i Europa på allvar”

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby är cupmästare för första gången och tar sin första titel på 20 år.

– Det var viktigt att bryta denna så kallade förbannelse. Det ger en vinnarkänsla till hela föreningen, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Det blev inga mål efter 90 minuter. Det blev inga mål i förlängningen. Avgörandet mellan Hammarby och Häcken föll i stället via straffläggning.

Då skickade Astrit Selmani in bollen som innebar att Hammarby är cupmästare för första gången. SVT Sports expert Daniel Nannskog resonerar kring vikten av guldet.

– Man bryter ett mönster som gör att det inte sätter det sig i huvudet på föreningen, att man inte kan vinna. Nu bryter man denna så kallade förbannelse efter 20 år och det ger en vinnarkänsla till hela föreningen.

”Tuffast möjliga väg”

Nannskog menar att rätt lag vann finalen.

– Hammarby vinner rättvist. Man hade tuffast möjliga väg till finalen, slog bland annat ut Djurgården i semin, och precis som Markus Johannesson sa i sändningen så fällde hungern av att nå Europa avgörandet till sist, säger han och fortsätter:

– Det är jätteviktigt att man nu kliver ut i Europa på allvar. Det gjorde man inte förra gången. Det är så mycket pengar inblandade i Europaspel och man måste förbereda sig och försöka gå så långt man kan.

Senast Hammarby vann en titel var allsvenskan 2001.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.