SVT:s expert Markus Johannesson säger att Rosengård har kvalitet nog att slå ut Bayern München – ”om de gör två perfekta matcher”. Foto: TT Nyhetsbyrån

Markus Johannesson: ”Med två perfekta matcher så kan Rosengård slå ut Bayern München”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård ställs mot tufft motstånd i Champions League-kvartsfinalen.

Men SVT:s expert Markus Johannesson räknar inte bort det svenska laget.

– Två perfekta matcher så kan Rosengård slå ut Bayern München, säger han.

Ett Rosengård som laddar inför den damallsvenska starten mot ett Bayern München som toppar tyska ligan och har krossat allt och alla.

Det är ett tufft dubbelmöte som väntar i CL-kvarten med matchdatum 23-24 mars samt 31 mars-1 april.

– Oavsett vilka Rosengård hade lottats mot hade det blivit svårt. Realistiskt sett tar det stopp nu, men större skrällar har hänt. Tittar du på Rosengårds lag så har de landslagsspelare nästan rakt igenom. De har jättemycket kvalitet i sin trupp, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

– Den stora utmaningen för Rosengård är att de inte är i säsong. Det funkade mot S:t Pölten som är ett okej lag, men nu väntare tuffare motstånd. Det är det som oroar mig mest med det här. Men chansen finns för Rosengård, absolut.

Hade hellre sett Barcelona

I Bayern München finns två svenska landslagsspelare i form av Hanna Glas och Amanda Ilestedt.

– De har också väldigt många tyska landslagsspelare. Historiskt sett har tyska lag varit svårt för svenska lag. De påminner en del om varandra rent taktiskt, men är generellt sett bättre på alla positioner. Om man i stället jämför med spansk fotboll så är det en helt annan kultur där det taktiska i svensk fotboll kan vara en fördel, säger Markus Johannesson.

Han tror att ett lag som Barcelona hade passat Rosengård bättre av den anledningen.

Johannesson tror att Chelsea väntar i semifinal. Vinnaren mellan Londonklubben och Wolfsburg får möta vinnaren mellan Rosengård och Bayern.

– Min spaning är att det är Chelsea som väntar i semi. Det är också ett lag som skulle kunna passa Rosengård bra. Där finns möjligheter att utnyttja.

KLIPP: Rosengård vann – klart för kvartsfinal (10 mars 2021)

Här är alla kvartsfinaler

Bayern München-FC Rosengård

Sparta Prag/Paris Saint-Germain-Lyon

Barcelona-Manchester City

Chelsea-Wolfsburg

Fotnot ett: Vinnaren av kvartsfinal 2 ställs sedan mot vinnaren av kvartsfinal 3 i semifinal. Besegrar Rosengård Bayern München så väntar alltså vinnaren av Chelsea och Wolfsburg i en eventuell semifinal.

Fotnot två: Den andra åttondelsfinalen mellan Sparta Prag och Paris Saint-Germain spelas den 17 mars. Den första matchen slutade 5-0 till PSG.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.