Nannskog har lite oro i kroppen inför kvällens match. Foto: SVT/Bildbyrån

Nannskog: ”Det har varit det stora problemet”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg var på en egen nivå i dag – men det centrala mittfältet kom aldrig i gång under mästerskapet, anser SVT:s expert Daniel Nannskog.

– Man hade behövt fler topprestationer för att gå långt, säger Nannskog.

Fotbolls-EM fick ett snöpligt slut ur ett svenskt perspektiv.

På förlängningens tilläggstid gjorde Ukraina 2-1, vilket tog dem till en kvartsfinal mot England. För Sveriges del är det färdigspelat.

SVT:s expert Daniel Nannskog flaggade för de ukrainska stjärnorna Andrij Jarmolenko och Oleksandr Zintjenko redan innan mötet. Den senare stod för ett mål innan han spelade fram till 2-1-målet.

– Man hade hoppats att Zintjenko inte skulle få slå sina inlägg, man löste det rätt så bra i förlängningen genom att ligga tajt på honom. Men då kom ett läge där han fick stå opressad och slå ett inlägg med sin monsterfot. Lindelöf, som annars är felfri, och Helander ligger inte tillräckligt tajt och sen är det god natt, säger Nannskog.

KLIPP: Jonas Eriksson: ” Det där lilla flytet fanns inte”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jonas Eriksson: ”Det där lilla flytet fanns inte”

Större förväntningar på anfallsduon

Samtidigt hade Daniel Nannskog större förväntningar på anfallsduon Alexander Isak och Dejan Kulusevski.

– Jag hade jättestora förhoppningar på Kulusevski och Isak, och det tror jag hela svenska folket hade. De hade kanske inte ett understöd de kanske hade velat ha, men samtidigt hade man förväntat sig att de skulle kunna skapa mer och ställa till med mer oreda än vad de gjorde.

Sverige hade ett spelmässigt övertag med halvtimmen kvar av ordinarie tid, men utan byten infann sig tröttheten hos de svenska spelarna, tycker Nannskog.

– Med facit i hand borde det kommit in pigga ben lite tidigare. Det är en avvägning, men jag hade helst sett att det hade kommit något byte där.

Sveriges mästerskap slutar på en åttondelsplats efter att ha vunnit gruppen före Spanien. Varför gick då Sverige inte längre i mästerskapet?

– Det som har varit det stora problemet mästerskapet igenom har varit det centrala mittfältet. Man har inte kommit upp i den nivån som man behöver för att gå långt. Man har inte fått i gång Kristoffer Olsson och Albin Ekdal. De har inte kunnat hitta fram med bollar framåt i banan eller kunnat styra och ställa. Det behöver man för att gå långt, säger Nannskog och fortsätter:

– Även om det är mer boll på dem i dag lyckas de inte hitta instick och öppnande bollar. De försvinner bort i den ukrainska pressen. De kom inte i gång den här gången heller.

Hyllar Forsberg

Emil Forsberg, som gjorde fyra mål i mästerskapet och därmed blev historisk, är en av få som får godkänt. Med råge.

– Det var oerhört hög klass på allt han gjorde. Han hade verkligen en topprestation, tyvärr är det inte topprestationer från resten av laget. Man hade behövt fler topprestationer för att gå långt, säger Daniel Nannskog.

KLIPP: Larsson knäckt efter förlusten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Larsson knäckt efter förlusten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer