Experten: Skadorna har förföljt henne

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin har tagit timeout på grund av smärtorna hon har i nacken och huvudet. Säsongen är förmodligen över och det finns risk för att karriären kan vara i fara.

– Tyvärr har problemen med nacken och huvudet förföljt henne hela karriären, hon har haft svår migrän så det är klart att det är jobbigt för henne, säger SVT:s expert Frida Östberg.

Lotta Schelin har inte varit med och tränat med sin klubb FC Rosengård på över två månader och när hon kan tänkas komma tillbaka är fortfarande oklart.

– Det är klart att det är tungt för Rosengård att inte kunna ha en spelare som Lotta i laget samtidigt så är det ju jättejobbigt för henne, säger Östberg.

Landslagsstjärnan har under en lång tid haft problem med nacken och huvudet men det är framförallt efter skadan i slutet av juni då hon åkte på en smäll i derbyt mot Limhamn Bunkeflo som problemen har blivit ännu värre.

Karriären hotad

Många spekulerar i att karriären kan vara över för Sveriges mesta målskytt i landslaget genom tiderna.

– Hon kommer säkert att överväga sin situation noga och se hur de olika alternativen ser ut men det är klart att hon har haft en lång karriär och hennes ålder spelar naturligtvis in också, säger Östberg.

Tror du att hon väljer att avsluta sin karriär nu?

– Lotta är en väldigt klok person och jag tror verkligen att hon inte vill avsluta sin karriär på grund av en skada. Jag personligen hoppas verkligen att hon kan och har lust att fortsätta, säger Östberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.