Daniel Nannskog tror på en fortsättning i USA för Zlatan. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Tror han fortsätter i USA”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics säsong är över och i december är han klubblös.
SVT Sports expert Daniel Nannskog vill gärna se honom på en större scen, i en toppklubb i Europa. Men han tror 38-åringen fortsätter i USA.
– Jag tror inte han är färdig med ligan, säger han.

Zlatan Ibrahimovic fyllde 38 år i oktober och sitter på ett utgående kontrakt med LA Galaxy.

Så när laget i dag åkte ur slutspelet i MLS efter 3-5 i kvartsfinalen mot lokalrivalen Los Angeles FC var det av förståeliga skäl som anfallarens framtid diskusterades.

– Jag har två månader på mig att fatta ett beslut om framtiden. Det handlar inte om pengar från Galaxy eller MLS. Vad som händer nästa år vet jag inte, det får vi se, sa Zlatan enligt Expressen efter matchen.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tror det kommer bli en fortsättning i USA för honom.

– Jag skulle vilja se honom närmare, i en bättre liga i Europa. Men jag tror nog att han till slut landar med ett nytt kontrakt i LA, om jag ska gissa på någonting nu. Jag tror inte han är färdig med ligan. Jag tror han vill ha en titel och en skytteligaseger. Det är säkert ett väldigt behagligt liv i Los Angeles och kanske får familjen vara lite mer lämnad i fred i en sådan stad också, säger Nannskog.

Zlatans mål hjälpte inte – LA Galaxy utslaget ur slutspelet (25/10):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy är ute ur MLS-slutspelet. Foto: Bildbyrån

”Han hade gjort skillnad”

Du tror inte att han lägger av?

– När jag ser Zlatan spela så ser jag fortfarande en hunger och att han bidrar på planen något enormt. De komponenterna gör att jag inte tror han ser på sig själv som slut. Det har inte börjat dala för Zlatan till den grad att han vill sluta. Men med honom vet man aldrig.

Senaste tiden har framförallt Napoli varit tydliga med att de gärna vill värva 38-åringen. Klubbens president Aurelio De Laurentiis har även berättat att samtal förts med svensken.

– Klart att jag gärna sett honom i italienska ligan. Om jag tror det? Nja, jag vet inte. I och för sig är han inte rädd för några utmaningar, men samtidigt ska han dit så ska han ju dit för att leda dem till ett mästerskap. Han går inte någonstans för att bara spela i Serie A. Zlatan har redan vunnit den ligan och visat vem han är där. Det ska till en rejäl satsning från den klubb som tar honom i så fall. Han har vunnit allt utom Champions League. Skulle Napoli bli nästa destination känns inte det som ett lag som utmanar om en CL-titel i närtid.

Hade en 38-årig Zlatan gjort skillnad i en toppklubb i Europa?

– Ja, det tror jag verkligen. Det kan vara en del som tvekar på det, jag gör inte det. Ser man till hans styrka i straffområdet och hans rörelsemönster tvekar inte jag på att han gjort skillnad. Sen förstår jag också att det är bra mycket bättre försvare i toppligorna i Europa, men på de sättet han gör mål skulle han göra i Europa också. Det är jag helt övertygad om.

Tre ikoniska mål från Zlatans karriär:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tre ikoniska mål från Zlatans karriär

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer