Tränarikonen Fabio Capello tycker att Cristiano Ronaldo är ”arrogant”. Foto: TT

Fabio Capello sågar Cristiano Ronaldo: ”Arrogant och besvärlig”

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo bänkades under VM när Portugal blev utslaget i kvartsfinal.

Nu sågas hans beteende av förre stortränaren Fabio Capello.

– Han har blivit besvärlig att ha i ett lag, säger Capello till italienska Corriere della Sera.

Det har varit en turbulent säsong för den numera klubblöse portugisen som nyligen fick sin dröm om att vinna VM-guld krossad i kvartsfinalen mot Marocko.

Ronaldo bänkades under delar av mästerskapet efter att förbundskaptenen Fernando Santos varit missnöjd med stjärnans beteende.

Nu går även den förre stortränaren Fabio Capello – som bland annat tränat Real Madrid, Juventus och Englands landslag – till attack mot Ronaldo.

– Ronaldo orsakade själv sina problem, och med tanke på vad han har åstadkommit under sin karriär är det sorgligt, säger Capello till Corriere della Sera enligt Football Italia.

– Som spelare går det inte att ifrågasätta honom, men han var arrogant. Han bjöd ut sig själv utan att ha hittat någon klubb som trodde på honom. Han har blivit besvärlig att ha i ett lag.

Anfallsstjärnan har nyligen ryktats vara klar för saudiska klubben Al-Nassr där han uppges tjäna miljardbelopp, men har själv tillbakavisat uppgifterna.

KLIPP: Ronaldos tårar efter Portugals VM-uttåg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.