Foto: Bildbyrån.

Falkenberg tog säsongens andra seger i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg besegrade Elfsborg med 2-1 i den trettonde allsvenska omgången. Därmed tog hallänningarna den andra segern i årets allsvenskan. Stor matchvinnare blev segerskytten John Chibuike.

Bottenlaget Falkenberg jagade sin andra vinst för säsongen medan Elfsborg behövde en seger för att haka på i toppskiktet av tabellen.

Inledningsvis var det mycket Falkenberg och mycket Kirill Pogrebnyak.

I de allra första matchminuterna hade ryssen Pogrebnyak en fin chans att chocka bortalaget. Men 27-åringen hade inte flytet i jakten på det första allsvenska målet.

Och hemmapressen lönade sig. Robin Östlind avslutade säkert inne i straffområdet efter kvarten spelad.

Men som så många gånger denna säsong visade hemmalaget bristande disciplin. Bara fem minuter senare kunde Pawel Cibicki kvittera till 1-1 genom nick och den gulsvarta väggen vaknade till liv.

Avbytare blev hjälte

Den första halvleken var en böljande historia där Falkenberg hade ett litet spelmässigt övertag. I den andra akten var det lite av samma vara. Och det var Falkenberg som tidigt skapade halvlekens första farlighet. En farlighet som slutade i en misstänkt straffsituation där domaren friade.

Falkenberg mäktade inte med att vara det spelförande laget och efter 60 spelade minuter var det alltmer Elfsborg som hade bud på mål. Bortalaget skapade press och tvingade hallänningarna att försvara sig så det stod härliga till.

Hemmalaget gjorde ett byte som blev avgörande. Målskytten Östlind byttes ut mot John Chibuike. Och efter nio minuter på plan presenterade sig den sistnämnde. Den 30-årige nigerianen kunde kallt slå in 2-1 på straff.

4318 personer i publiken fick se Falkenberg ta säsongens andra serieseger.

Allsvenskan

Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

2 - 1

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg
Publik: 4318
Domare: Granit Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.