Elfsborgs Jeppe Möldrup Okkels jublar med Sivert Nilsen. Foto: Bildbyrån

Elfsborgs gulddröm lever – än så länge

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborgs gulddröm lever. I alla fall en dag till.

Boråsarna spelade ut Falkenberg och kunde behärskat vinna på bortaplan med 3–1.

Det krävs ett mirakel om Elfsborg ska ha en chans att hinna i kapp i toppen av allsvenskan. I morgon kan Malmö FF säkra guldet och då återstår bara jakten på Europaplatserna för boråsarna.

Men än lever hoppet.

Klasskillnad

Det var klasskillnad när Elfsborg kom på besök till Falkenberg. Boråsarna stressade hallänningarna högt upp och långa perioder vart det spel mot ett mål.

– Vi hotar hela tiden. Varje gång vi har läge går vi för mål, förklarade Elfsborgs Rasmus Alm för Dplay.

Elfsborg tog ledningen efter en kvart. Johan Larsson drev bollen på högerkanten och slog den snett inåt bakåt till Rasmus Alm som i straffområdet placerade in den utan chans för Viktor Noring i målet.

Upp i nättaket

Tio minuter senare var det dags igen. Efter rörigt försvarsspel hamnade bollen till slut framför fötterna på Jeppe Okkels som kunde dra upp den i nättaket.

– Vad fan håller ni på med, gastade en av de tiotal Falkenbergsfansen som försökte följa matchen från en plats utanför arenans staket.

Hörnstatistiken 9–1 till Elfsborg efter 45 minuter talar sitt tydliga språk.

– Pinsamt hur dåligt det är. De är bättre på allt. Vi kommer inte upp i nivå. Ingen är på tå, suckar Falkenbergs lagkapten Carl Johansson för Dplay i halvtid.

Fast situation

Men något måste tränare Hans Eklund sagt till sina spelare i halvlek. För Falkenberg lyckades flytta upp spelet i andra. Och när de fick en frispark just utanför straffområdet kunde Marcus Mathisen reducera drygt tio minuter in i halvleken. Bollen touchade en Elfsborgsspelare och ställde Jim Rönning i målet.

Men efter en rejäl målvaktstavla av Viktor Noring kunde Simon Olsson stänga matchen för Elfsborgs räkning med 20 minuter kvar.

Förlusten innebär att Falkenberg ligger kvar på kvalplats i den täta bottenstriden. Medan Elfsborg kan drömma – åtminstone en dag till.

Allsvenskan

Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

1 - 3

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg
Publik: 0
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.