Falkenberg höll undan – kvar i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg är kvar i allsvenskan efter att ha spelat 1-1 på hemmaplan mot Sirius i dag. Det blev 3-3 totalt och Falkenberg klarade sig kvar efter bortamålsregeln i kvalspelet.

– Det känns fantastiskt. Vi har varit i brygga under säsongen men vi kommer alltid tillbaka. Det blev bättre och bättre i dag även om det inte blev jättebra. Ett mål räckte, säger FFF-tränaren Hasse Eklund till TV12.

Det var lättade Falkenbergsspelare som kramade om varandra efter slutsignalen som kom som en befrielse.

– Det var en stor lättnad, säger Calle Wede, en känsla som var märkbar i laget.

– Det var en mental påfrestning, säger målvakten Otto Martler till SVT Sport.

Sirius var allsvenskt i 36 minuter

Sirius var i allsvenskan under 36 minuter. I den 20:e minuten gav Andreas Eriksson Uppsala-laget ledningen genom att från nära håll vända om och klippa in bollen. Men i den 56:e minuten fick Dan Keat på en praktträff. Han tog emot bollen på bröstet och klippte in den via vänster stolpe.

– Det här är stort för klubben och staden och jag tänkte inte när jag klippte till på den studsande bollen men den satt fint, säger Dan Keat, nyzeeländaren om målet.

Sirius hade några chanser att göra ett ledningsmål, allra närmast var Moses Ogbu, men han fick inte till någon ren träff på bollen från nära håll med 20 minuter kvar.

– Det är tomt, jag är jättebesviken. Vi skapar på slutet och vi borde kanske ha fått in en boll till å andra sidan skulle vi inte ha släppt in två mål  på hemmaplan, funderar 1-0-målskytten för Sirius Andreas Eriksson.

Sirius-spelarna var uppgivna och en del av dem grät på Falkenbergs IP. Laget var senast i allsvenskan 1974 och får vänta ett tag till. Det blir superettan även nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.