Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Falkenbergstränaren Hasse Eklund skickade en känga till Norrköping efter matchen. Foto: Bildbyrån

Falkenbergstränarens passning: ”De har lyckats med sitt gnäll”

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs tränare Hasse Eklund fick se sitt lag gå från ledning till underläge 1-2 efter två raka straffar inom loppet av elva minuter.

Han lämnade planen – kom tillbaka efter en stund – men efter matchen vädrade han sitt missnöjde ordentligt och bjöd på en passning till Norrköping.

– Det är väl bara att hylla Norrköping. De har ju lyckats med sitt gnäll på Twitter, säger Hasse Eklund i Fotbollsstudion.

I SVT:s Fotbollsstudion fortsatte diskussionen om de tre straffarna som Norrköping vände matchen mot Falkenberg på.

En som var mindre nöjd med besluten var Falkenbergstränaren Hasse Eklund som var så frustrerad efter den andra straffen att han valde att gå av planen en kort stund.

– Jag var tvungen att lugna ner mig för de två första straffarna är situationer som vi inte ens får frispark för i Falkenberg. Det låter som gnäll, men de är väldigt billiga, säger Hasse Eklund i SVT:s Fotbollsstudion.

– Jag känner bara att det är lätt att blåsa straff mot Falkenberg för det blir inga konsekvenser. Han (domaren Adam Ladebäck) får göra sin bedömning, men det är bara frustrerande att vi ska åka ut på sådana bedömningar och då kände jag att jag var tvungen att lugna ner mig lite.

”Viftar hit och dit”

Har du hunnit prata med domaren Adam Ladebäck?

– Nej, det finns ingen anledning. Han gör sin bedömning och tycker att det är straff. Då får man respektera det, sen får vi ha en annan uppfattning, säger Eklund.

– Sen är det tufft för oss eftersom vi får massa gula kort då vi är frustrerade, och han viftar hit och dit. Det är också sådana grejer som påverkar bottenstriden och vi får en massa avstängningar, så det är dubbel olycka för oss. Så konkurrenterna där nere blir väl glada av den här matchen.

”Bara hylla Norrköping”

För några veckor sedan hade Norrköpings Simon Thern ett utbrott då han tyckte att Allsvenskan skulle hyra in domare från utlandet.

Vad tycker du om det?

– Det är väl bara att hylla Norrköping. De har ju lyckats med sitt gnäll på Twitter och att de ska hyra in domare, det betalar sig i dag. De fick den medgången de ville ha, säger Hasse Eklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer