United-stjärnorna minns vilda festen: ”Ganska oprofessionellt”

Uppdaterad
Publicerad

Det är nästan 30 år sedan Premier League skapades i England.

I en ny dokumentär av BBC som du kan se på SVT, berättar stjärnorna om när fotbollen förändrades.

– Ingen kunde ana hur stort det skulle bli, säger dåvarande Blackburn-stjärnan, Alan Shearer.

Det är i en ny serien som BBC ligger bakom, som vi får följa starten av Premier League 1992/93.

I ett av avsnitten, får vi följa det rafflande slutskedet av Premier Leagues första säsongen. Manchester United blev till sist de historiska första vinnarna av Premier League-titeln – detta redan innan den sista hemmamatchen för säsongen – mot stora rivalen, Blackburn.

”Ganska oprofessionellt”

Detta firades med en fest som i efterhand blivit ordentligt mytomspunnen.

– Vi hade en sorts... vi hade en... äh, jag ska säga som det var. Vi hade en fest hemma hos (Steve) Bruce, säger den tidigare stjärnmålvakten i Manchester United, Peter Schmeichel.

En fest som enligt spelarna själva i dokumentären inleddes sju på kvällen – och slutade först klockan fyra på morgonen därpå.

– Vi försökte hålla det på en bra nivå, men det var svårt. På ett sätt var det ganska oprofessionellt, fortsätter Schmeichel.

Dokumentären ”Premier League – när fotbollen förändrades” kommer ut i fyra delar på SVT Play och redan nu kan du se den första delen genom att klicka här eller direkt här nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.