Elfsborg utklassat av Feyenoord. Foto: TT Nyhetsbyrån

Elfsborg överkört i Europakvalet

Elfsborg fick en tuff kväll i Nederländerna i kvalet till Europa Conference League.

Boråslaget föll tungt i första matchen i playoffmötet med Feyenoord.

De gulsvarta förlorade med 0-5.

Efter 22 minuters spel trodde nog de flesta att målnollan spräcktes. Luis Sinisterra fick ett briljant läge att näta, men avslutade till mångas förvåning utanför.

Ett par minuter senare fick han en ny chans. Sinisterras panna var sist på bollen efter ett inlägg och ledningsmålet ett faktum för Feyenoord.

Elfsborgs mardröm fortsatte fem minuter senare. Alireza Jahanbakhsh utökade till 2-0 och motgången desto tyngre för Boråslaget.

Men det skulle bli värre.

I minut 37 var det dags för ett nytt mål. Sinisterra höll sig återigen framme och gjorde sitt andra mål för kvällen.

Kalldusch direkt i andra

Sinisterra nöjde sig inte med sina två mål i första halvlek. Det nederländska hemmalaget växlade upp i den andra akten och startade starkt genom att sätta 4-0 via Sinisterra efter två minuter. 22-åringen därmed hattrickskytt.

Om det var över där?

Inte enligt Feyenoord. Elva minuter senare kom nämligen nästa mål. Bryan Linssen utökade till 5-0 och två minuter senare blev Elfsborgs Frederik Holst utvisad efter att ha dragit på sig sitt andra gula kort i matchen. 5-0 till Feyenoord blev också slutresultatet.

Nu har Feyenoord ett väldigt bra läge inför returmatchen som spelas på Borås Arena 26 augusti. Vinnaren av dubbelmötet kvalificerar sig till gruppspelet i Europa Conference League.

Klipp: Simon Strand river ner kameran