Se målen från Sveriges förlustmatch mot Azerbajdzjan. Foto: Bildbyrån

Janne Anderssons näst sista landskamp blev ett fiasko.

Sverige föll mot Azerbajdzjan med 3–0 – efter en mardrömsstart.

– Det är under all kritik, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Kallduschen i Baku kom redan efter två och en halv minut.

Victor Nilsson Lindelöf tog sig vatten över huvudet som siste man, vilket Renat Dadasov utnyttjade. Anfallaren snodde åt sig bollen och fick fram den till lagkaptenen Emin Machmudov som tryckte in ledningsmålet.

EM-kval fotboll

– Det är ett individuellt misstag från mig och det är klart det inte är okej, säger Nilsson Lindelöf.

Mardrömsminuter

Den prekära inledningen blev sedan ännu värre. Bara tre minuter senare utökade nämligen nyss nämnde Dadasov till 2–0 efter ett passivt svenskt försvarsspel.

– Vi får en väldigt dålig start och det präglar matchen, konstaterar Samuel Gustafson.

20 minuter senare var Sverige nära en reducering efter en väldigt rörig situation efter en hörna. Bollen studsade mellan flera spelare och dansade på mållinjen men det hela resulterade i en inspark. 2–0 stod sig halvleken ut.

– Det är pinsamt. De vann alla dueller, de vann alla andrabollar. Där brukar man se vem som har mest motivation och det såg ut som att Azerbajdzjan hade det i dag, säger Viktor Claesson, som satt på bänken i första halvlek.

Rött kort tidigt i andra

Tio minuter in i andra ropade Sverige på straff när Viktor Gyökeres kapades på gränsen av straffområdet. Försvararen fick gult kort inledningsvis men det korrigerades sedan till ett rött efter en VAR-granskning.

Emil Forsberg fick en fin träff på den efterföljande frisparken men den azeriske målvakten lyckades styra upp bollen i ribban.

I stället för en svensk reducering kom 3–0 i slutminuterna. Lagkaptenen Emin Machmudov upptäckte att Robin Olsen stod långt ute och klippte till från halva plan.

– Man är bara besviken. Man vill bara kunna ge tillbaka (till supportrarna), så det är klart man inte är glad, säger Mattias Svanberg.

SE ÄVEN: Stjärnans superskott ställer Robin Olsen helt