Foto: Bildbyrån

Fiaskot: Bayern München utslaget av Villarreal

Uppdaterad
Publicerad

Villareal är vidare till semifinal i Champions League.

Detta efter att ha slagit ut jättefavoriten Bayern München över ett dubbelmöte, totalt 2-1.

Samuel Chukwueze, 22, blev stor hjälte i slutminuterna.

Trots att Villarreal vann hemmamötet i Spanien med 1-0 för en vecka sedan trodde nog de allra flesta att Bayern München skulle sätta in överväxeln och dra ifrån de gula ubåtarna i returmötet.

Men så blev det inte.

Efter en jämn första halvlek satte Robert Lewandowski tyskarnas ledningsmål. Hemmapubliken väntade nog bara på tvåan, men då kom kallduschen.

Villarreal bytte in Samuel Chukwueze i den 84:e minuten och fyra minuter senare sköt han 1-1.

Bayern München tryckte på i slutminuterna men fick inte in bollen. Tyskarna utslagna i kvarten – en jätteskräll på alla sätt och vis.

– Vi är lyckliga. Från det att vi lottades mot Bayern har vi sagt till oss själva att vi kan göra det. Tron och sättet det här laget fajtas på har hjälpt oss att uppnå det, säger Villarreals Gerard Moreno i en kommentar på Uefas hemsida och fortsätter.

– Det är väldigt svårt att vinna i fotboll men vi förtjänade att gå vidare. Vi visste att vi skulle plågas i försvaret men vi skulle få våra chanser och i slutet lyckades Chukwueze ta till vara på chansen.

För La Liga-klubben är det andra gången i klubbens historia, senast var säsongen 2005/2006, som de når semifinal i Champions League.

Bayern München har vunnit samma turnering sex gånger.

– Det är svårt att acceptera det här, säger Thomas Müller.

UEFA Champions League

FC Bayern München logo

FC Bayern München

1 - 1

Villarreal CF logo

Villarreal CF

Allianz Arena, München
Publik: 70000
Domare: Slavko Vincic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.