Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Finalarenan för VM i fotboll 2026 utsedd

Uppdaterad
Publicerad

Finalarenan för fotbolls-VM 2026 är utsedd.

Den kommer att spelas på MetLife Staidum i New Jersey.

Det blir MetLife Stadium i New Jersey, där NFL-lagen New York Giants och New York Jets spelar sina hemmamatcher som får äran. Arenan har en kapacitet på 82 500 åskådare.

– Det var väldigt svårt för oss att välja finalarena, vi drog ut på det till sista stund. Men jag är säker på att New York och New Jersey firar nu, och de borde fira. Det kommer att vara storslaget och fantastiskt, säger Fifas ordförande Gianni Infantino.

Under åren har flertal artister spelat på arenan och under det kommande året kommer bland andra Rolling Stones och Luke Combs att spela där.

Azteca-stadion först att användas i tre VM

Klassiska Azteca-stadion i Mexico City får stå som värd för öppningsmatchen 11 juni i VM-slutspelet 2026, även det beskedet gavs av Fifas ordförande Gianni Infantino under söndagen.

Azteca-stadion blir första arenan där det spelas VM-fotboll i tre olika turneringar. Första gången var 1970, andra 16 år senare. De gångerna stod Mexiko som ensam VM-arrangör.

Kanada, USA och Mexiko delar på mästerskapet som för första gången innehåller 48 nationer. Det gör att 104 och inte 64 matcher kommer att spelas under mästerskapet. Från och med kvartsfinalerna spelas samtliga matcher i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.