Foto: Yle/Tomi Hänninen/Bildbyrån

Finland klart för EM – jämför laget med Linn Svahn

Uppdaterad
Publicerad

Finland är klart för EM i fotboll. Det efter att Linda Sällström avgjort mot Portugal i 93:e minuten med matchens enda mål.

Nu jämför förbundskaptenen Anna Signeul laget med svenska skidåkaren Linn Svahn.

– Linn ger sig aldrig på upploppet. Hon tror alltid på det. Det här laget visar samma sak, säger hon till Yle.

Finland, som inte spelat EM sedan 2013, har nu säkrat en biljett till EM i England nästa sommar. Och det blev ett riktigt häftigt avgörande när Linda Sällström, som spelat i Sverige tio år där hon varit i Djurgården, Linköping och Vittsjö, frälste Finland i den 93:e minuten när hon gjorde 1-0.

– Det känns så otroligt roligt att se hur glada alla är och hur mycket det här betyder för hela laget. Vi har gjort det här tillsammans, säger hon till Yle.

”Det är väldigt ofinskt”

Finland har avgjort flera matcher sent. Och det är något som hjälten inte är van vid.

– Det är väldigt ofinskt, säger Sällström och skrattar till.

– Vi har haft lite flyt med oss. Kanske är det vår svenska tränare (Signeul) som kommit med den svenska turen, säger Sällström och kollar på Anna Signeul.

– Jag vet inte om det är speciellt svenskt, svarar Signeul.

– Jo, det tycker vi, säger Sällström.

Jämför laget med Linn Svahn

Även om hon inte håller med om att tur nödvändigtvis är en svensk grej så hittar den svenska förbundskaptenen Signeul något annat som var lite svenskt i laget – likheten till svenska längdstjärnan Linn Svahn.

– Linn ger sig aldrig på upploppet. Hon tror alltid på det. Det här laget visar samma sak. De tror på att de kan vinna på upploppet. Vi får hoppas att det håller i sig, säger hon.

KLIPP: Här gör Asllani hattrick – och knockas blodig (6 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.