Fischer kan vinna trippeln: ”Skulle vara en enorm prestation”

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer har redan vunnit ligan och cupen med Wolfsburg. I morgon kan den svenska backstjärnan vinna trippeln när det tyska klubblaget ställs mot Lyon i finalen i Champions League.

– Det skulle vara enormt stort och en enorm prestation, säger Fischer till SVT Sport.

Wolfsburg och Nilla Fischer har haft en strålande säsong med två titlar så här långt. Först blev den svenska backen tysk mästare i mitten på maj och i lördags blev det seger i tyska cupen. I morgon kan Fischer greja en trippel när Wolfsburg ställs mot Lyon i finalen i Champions League.

– Först och främst känns det skönt att ha de här två titlarna med oss. Nu finns ingen press att vi måste vinna eller så men jag tycker att vi har bra förutsättningar. Vi har gjort en stark säsong och kommer till finalen med stort självförtroende, säger Nilla Fischer till SVT Sport.

Hur stort skulle det vara att vinna trippeln?

– Extremt stort. Det skulle vara en enorm prestation. Jag vet hur det känns att vinna Champions League men att få göra det som kapten och lyfta bucklan skulle vara ännu större än första gången.

För Wolfsburg har vägen till finalen gått via idel säkra segrar. Senast i semifinalen blev det seger med totalt 5-1 mot Chelsea. För Lyon blev det 0-0 i första semifinalmatchen mot Manchester City men efter 1-0 i returen säkrade man finalplatsen.

– Lyon är ett oerhört starkt lag. De har många skickliga spelare individuellt och sedan har de spelat många år ihop. Det är egentligen helt öppet.

– Det som talar för oss är vår starka säsong och att vi har momentum, eller vad man ska säga. Spelar vi på topp finns stora chanser att vinna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.