Nilla Fischer. Foto: Bildbyrån

Nilla Fischer missade träning

Uppdaterad
Publicerad

I dag inledde landslaget sitt läger i Båstad. Men mittbacksklippan Nilla Fischer saknades på träningen. Linköpingsspelaren har dragit på sig en förkylning och stannade kvar på hotellet.

Med mindre än två veckor kvar till VM i Frankrike samlades landslaget i Båstad för att finslipa de sista detaljerna innan avresa och premiären den 11 juni. Alla 23 spelare är på plats i Skåne tillsammans med mittbacken Mia Carlsson som är med som extraspelare.

I dag höll förbundskapten Peter Gerhardsson sin första träning med truppen. Men en spelare saknades. Mittbacksstjärnan Nilla Fischer har drabbats av en lättare förkyylning och var kvar på hotellet.

Vad är det mest väsentliga under lägret i Båstad?

– Att spelarna kommer upp på samma nivå och att vi hantera träningen väldigt individuellt till en början, men sedan mer tillsammans och att vi belastar dem på samma sätt så att alla kommer upp i samma fysiska nivå, säger Peter Gerhardsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.