Efter förlusten mot Ukraina flödade tröst och hyllningar till landslaget – och inte minst målhjälten Emil Forsberg – in i sociala medier. Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Floder av kärlek – efter landslagets kalldusch

Uppdaterad
Publicerad

Han var en ribbträff från att bli tvåmålsskytt för Sverige – som då tagit sig vidare till kvartsfinal. Men trots uttåget ur fotbolls-EM så står en sak klart: de svenska fansen var inte sena med att hylla sitt lag och framför allt Emil Forsberg.

SVT:s Daniel Nannskog berömde honom för att vara på en helt egen nivå. Sportbladets Simon Bank beskrev honom som dansande med världen för sina fötter. Dessutom blev Emil Forsberg historisk när han satte målet mot Ukraina. Det blev hans fjärde i mästerskapet, en siffra ingen annan svensk nått upp till tidigare.

På SVT:s Facebook-sida var läsarna inte sena med att stämma in i hyllningskören. Flera hyllade Forsbergs kämparglöd. Det var många som tyckte att 29-åringen från Sundsvall var den allra bästa spelaren i det svenska laget.

Fotbolls-EM
Några av kommentarerna från SVT:s Facebooksida. Foto: Skärmdump

”Bra kämpat killar”

Hyllningarna stannade inte vid Emil Forsberg. Trots det snöpliga slutet var det många som ville hylla hela landslaget och deras prestationer:

”Bryt ihop och kom igen! Nu laddar vi för VM”, ”Så himla surt, men jag är stolt över vårt landslag ändå. Bra kämpat killar” och ”Bra kämpat Emil och hela laget” är bara ett urval ur skörden av glada tillrop.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet