• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Blomqvist glänste när Göteborg krossade Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs fart blev avgörande i en tung vinst mot Växjö. Samtliga mål i 4-0-vinsten kom till efter kvicka djupledslöpningar. Kvickast av alla var Rebecka Blomqvist som sköt 2-0.

– Jättekul. I andra visar vi hur bra vi är och får utdelning, säger landslagsspelaren Elin Rubensson till SVT Sport.

Mycket handlade om Rebecka Blomqvist när Göteborg drog ur proppen och körde över Växjö med 4-0. Och mycket handlade om hennes snabbhet.

Blomqvist sprintade ifrån redan efter 11 minuter, tog sig runt på kanten, bröt in, och avslutade lågt och kyligt bakom Moa Edrud i Växjömålet.

Det målet hade räckt för Göteborg. Men det räckte inte ens för Rebecka Blomqvist.

”Riktigt fin fotboll”

I slutet av matchen sköt hon sitta andra mål -  det var nästan precis som det första.

En snygg löpning från kanten sedan var det ju bara att bryta in och rulla in sitt 13:e mål för säsongen – en spelare i storform.

– Göteborg utnyttjade verkligen sin fart och var effektiva. Rättvist, säger Frida Östberg i  SVT:s Sportstudion. Riktigt fin fotboll.

Landslagsspelarna hjälptes åt

Mellan Blomqvists mål passade Elin Rubensson på att skjuta både i ribban – och i mål.

Pass från Olivia Scough och utanför straffområdet utmanade hon sig förbi – bröt in och satte sitt sjätte för säsongen. 

– Jag har börjat få utdelning och börjat göra mål. Det är bra för självförtroendet, säger Elin Rubemsson till SVT Sport.

Damallsvenskan

Växjö DFF logo

Växjö DFF

0 - 4

Kopparbergs/Göteborg FC logo

Kopparbergs/Göteborg FC

Myresjöhus Arena, Växjö
Publik: 685
Domare: Lovisa Johansson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.