För lite stöd för Blatter-utmanare

Uppdaterad
Publicerad

En av utmanarna till ordförandeposten i Internationella fotbollsförbundet (Fifa) – Jerome Champagne – tvingas dra tillbaka sin kandidatur. Fransmannen meddelar att han bara lyckats få stöd av tre nationella förbund och det krävs fem för att få kandidera.

Kandidaterna till Fifa-ordförandeposten skulle senast i fredags lämna in sina ansökningar. Hittills har den förre franske stjärnspelaren David Ginola meddelat att han inte kandiderar på grund av för få stödjande nationer. Den nuvarande Fifa-ordföranden Sepp Blatter siktar på att bli omvald för en femte period. Nederländaren Michael van Praag har lämnat in en ansökan med stöd av minst fem nationer, bland annat Sverige. Andra som också sagt att de ska kandidera är den tidigare portugisiske stjärnspelaren Luis Figo och prins Ali Bin al-Hussein av Jordanien.

Valet sker den 29 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.