Nathalie Björn och Peter Gerhardsson. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen efter succéinhoppen: ”Ökar på konkurrensen”

Uppdaterad
Publicerad

De unga inhopparna glänste mot Österrike.

Och stärkte med all sannolikhet sina chanser att komma med till VM.

– Det är härligt och det ökar på konkurrensen naturligtvis, säger Peter Gerhardsson efter 2–0-segern i Wien.

Nathalie Björn kom in redan till andra halvlek och fick kröna sin insats med ett mål.

– Jag blir så till mig när jag väl gör mål vilket typ aldrig händer så det var ren glädje rakt igenom, säger 21-åringen.

Damlandslaget i fotboll

Men det var framför allt som dirigent på mittfältet som hon övertygade.

– Det kändes bra. Det var en väldigt rolig match. Vi hade mer kontroll i andra halvlek. Jag hittade bra ytor och försökte spela genom deras lagdelar, säger Björn och får medhåll av Gerhardsson:

– Vi tycker att det är en skicklig passningspelare som kan spela i lite olika positioner. Och i dag visade hon att hon kan avsluta. Hon har väldigt bra teknik och ganska snabb, men framför allt bra speluppfattning.

Madelen Janogy kom in efter dryga timmens spel och var ett stolpskott från att bli målskytt.

”Handlar om att prestera hela tiden”

– Jag tycker att jag gör ett bra inhopp. Jag kommer in med mycket energi och har bestämt mig innan att jag ska ut och köra. Det tycker jag att jag får ut på planen. Sen har jag en del lägen som jag inte sätter men jag skapar dem i alla fall.

Stärkte den här insatsen dina chanser att komma med till VM?

– Det vet jag inte. Det stärker väl lite men det handlar om att prestera hela tiden och det är många dagar kvar till VM så det är bara jobba på, säger Janogy.

Även Lina Hurtig och Julia Zigiotti Olme kom in i andra halvlek och levererade. Förbundskaptenen fick därmed se totalt fyra spelare verkligen ta chansen.

– De här spelarna vill spela, de vill till VM och många har visat det på träningar. I andra halvlek kom det in mycket energi men det kom också in duktiga fotbollsspelare. Det är härligt och det ökar på konkurrensen naturligtvis, så det tycker jag bara var roligt, säger Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet