Kasper Hjulmand tycker det är trist med inhyrda supportrar. Foto: AFP/TT

Förbundskaptenen om fejkfansen i Qatar: ”Löjlig teater”

Uppdaterad
Publicerad

Qatar anklagas för att ha hyrt in ”supportrar” för att fejka stämning inför fotbolls-VM.

– Det är löjligt att vi måste se något sådant, säger danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand enligt Ekstrabladet.

Arrangören slår ifrån sig anklagelserna om att man ska ha hyrt in personer för att klä ut sig till supportrar för andra landslag, i brist på tillräckligt intresse för den kontroversiella VM-turneringen.

”Ett flertal journalister och tyckare på sociala medier har ifrågasatt huruvida fansen på plats är 'äkta'. Vi förkastar dessa anklagelser, vilka är beklagliga och förväntade”, skriver man i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AP.

Danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand håller inte med.

– Det är löjlig teater att vi måste se något sådant, säger han till Ekstrabladet och menar att han upplevde liknande scener under VM i Japan och Sydkorea 2002.

Den redan hårt kritiserade turneringen i Qatar tär på Hjulmand.

– Jag känner mig väldigt splittrad, och jag mår inte nödvändigtvis jättebra.

”Mitt jobb är att skydda spelarna”

Förbundskaptenen säger att den danska truppen pratar fritt om Qatar och att det är ”helt okej” att fråga om landet, men att spelarna måste få välja om de kan och vill svara på frågorna.

– Mitt jobb är att skydda spelarna. Jag tycker verkligen att det är svårt eftersom vi har kommit hit för att spela fotboll. Men jag vill också skrika och göra oväsen.

– Har jag bråkat för mycket och vi sedan förlorar mot Tunisien har mitt fokus hamnat fel. Oavsett vad vi gör kommer någon tycka att vi gjort för mycket eller för lite. Det är omöjligt att välja rätt. Men har du den så ring mig, avslutar Hjulmand.

Danmark inleder VM den 22 november mot Tunisien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här stoppas danska tv-teamet mitt i livesändning. Foto: TV2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.