Vilde Böe Risa. Foto: Bildbyrån

Förlänger sitt kontrakt – med en dag

Uppdaterad
Publicerad

Svenska mästaren Göteborg förlänger kontraktet med mittfältaren Vilde Bøe Risa, med en dag.

På så sätt kommer norskan kunna spela båda Champions League-matcherna mot Manchester City.

Egentligen skulle Vilde Bøe Risas kontrakt med damallsvenska Göteborg ha gått ut den 15 december. Men då mästarlaget den 16 december ska spela den andra Champions League-matchen mot Manchester City gör parterna nu en speciell lösning. Man förlänger helt enkelt kontraktet med en dag, vilket Göteborgs-Posten var först med att rapportera om.

– Det har jag inte gjort tidigare, säger Vilde Bøe Risa till tidningen.

Inget extra betalt

Men något extra betalt får hon inte.

– Det blir bara förlängt, inget extra. Nä, men vi kände att ska jag spela en match kan jag lika gärna spela båda. Vi hade den dialogen och jag ville spela den andra också. Det är viktigt för mig, jag tycker att det är skitkul att spela Champions League. Det är en bra motståndare och det är positivt för mig också, säger hon.

Göteborg ställs mot Manchester City först hemma på Valhalla den 9 december, därefter på bortaplan den 16 december.

Men vad som händer efter CL-matcherna är ännu oklart för Vilde Bøe Risa.

– Ärligt talat vet jag inte. Det har varit mycket osäkert, corona gör det svårt och många klubbar är mitt i säsong. Det är mycket som spelar in. Får man möjlighet att spela i en större klubb så är det intressant, men känns det inte rätt för mig så stannar jag här. Klubben vet hur jag tänker och det finns möjlighet att stanna, säger hon till Aftonbladet.

KLIPP: Messi eller Ronaldo – vem är egentligen bäst?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.