Förlust i Granqvists comeback Foto: Bildbyrån

Förlust för ”Granen” i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg nollades i en träningsmatch av det danska ”Superettanlaget” Fremad Amager och det blev det förlust för Andreas Granqvist i sin första match i HIF-tröjan på 10 år. Men Granqvist är optimistisk.

– Jag är ganska övertygad om att om vi gör saker rätt så kommer vi att vinna den här serien och gå upp i allsvenskan, säger Andreas Granqvist till Kvällsposten.

Under fredagen gjorde landslagskaptenen Andreas Granqvist sin första match i Helsingborgströjan efter att ha återvänt till klubben.

Han får dock vänta på sin första seger.

Träningsmatchen mot danska andradivisionslaget Fremad Amager slutade med en 1–2-förlust för Helsingborg. Granqvist spelade hela matchen.

– Jag behöver lite tid att vänja mig. Det känns ändå ganska bra för att bara ha tränat två pass tillsammans, vi känner inte varandra i spelet så bra än, säger Granqvist till Kvällsposten.

– Hans kvalitéer behöver vi inte snacka om. Han är jätteviktig, men han ska lära sig spela med Randrup (Andreas, mittbackskollega), säger HIF:s tränare Per-Ola Ljung.

”Vi har ett nytt lag och det är uppenbart”

HIF-tränaren menade efteråt att det fanns mycket att slipa på fram till omstarten.

– Det var tufft, vi har ett nytt lag och det är uppenbart när man tittar på hur vi uppträder, det här laget måste få sin tid, fortsätter Ljung.

– Det som är positivt är att alla är beredda att göra jobbet.

Granqvists tävlingsdebut i Helsingborg, dit han återvänt efter tio år utomlands, sker mot Jönköpings Södra 29 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.