Hör Rosengård-stjärnan i klippet: ”Klart man är lite besviken” Foto: Bildbyrån.

Förlust för Rosengård borta mot Bayern München

Det blev en väntad förlust för Rosengård borta mot Bayern München i Champions League.

Efter 1-1 i halvtid la stjärnfyllda Bayern i en högre växel och dominerade andra halvlek och vann med 2-1.

– Skillnaden mellan lagen är precis som den borde vara, stor, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Bayern München var favorit mot Rosengård i första omgången av gruppspelet i damernas Champions League. Men Rosengård imponerade i första halvlek och tog i 25:e minuten ledningen genom Loreta Kullashi som från nära håll nickade in 1-0 i samband med en hörna.

Men tio minuter senare skulle Bayern kvittera när Carolin Simon skarvade in ett inlägg. 1-1 stod sig halvleken ut, och efter första halvlek var SVT Sports expert besviken över att Rosengård inte hade med sig en ledning.

– Helt okej första halvlek från Rosengård. Känns onödigt att Bayern München fick sin kvittering. De har inte skapat speciellt mycket, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Annat München i andra halvlek

Och en ledning hade behövts. För efter paus var det ett intensivare tyskt lag som pressade på rejält. Bayern parkerade långa stunder vid Rosengårds straffområde och skulle ganska tidigt få in ett ledningsmål.

I 57:e skulle Linda Dallman peta in en boll som Rosengårdsförsvaret tappade bort i straffområdet, trots fyra försvarare nära bollen.

Rosengård hade några ströchanser där de kunde kvitterat i samband med fasta situationer och hade ett ribbskott. Men det var egentligen aldrig nära mål då målvakten var där med händerna under ribban.

Bayern pressade på resten av matchen och gick hårt för 3-1. Men Rosengång håll nere resultatet och matchen slutade 2-1.

– I det stora hela så är Rosengård ett par nummer för små för Bayern, säger Markus Johannesson efter matchen.

– Klart man är lite besviken att vi förlorade. Men jag tycker ändå vi gör en helt okej match, vi ska ändå vara stolta över oss, säger målskytten Kullashi till SVT Sport.

Kullashi och Schoug efter förlusten: ”Klart man är lite besviken”