Paris Saint-Germain till CL-final – krossade Leipzig

Paris Saint-Germain krossade Leipzig i semifinalen i Champions League. När Bernat satt dit 3-0 till fransmännen i 56:e minuten var det i princip kört för tyskarna.

PSG är därmed klart för sin första final i turneringen.

– Vi åt upp dem från minut ett. Det kommer att bli tufft att sova fram till finalen säger Di María till AP/TT

PSG inledde matchen mot tyska Leipzig i högt tempo och Neymar hade ett kanonläge redan efter ett par minuter. Och i den 13:e minuten kom ledningsmålet när Angel Di Marias frispark utnyttjades av en framrusande Marquinhos, som nickade in 1-0.

I 43:e minuten utökade Paris-laget rättvist till 2-0 efter en tabbe  av tyska lagets målvakt Peter Gulácsi, som gjorde en dålig utspark rakt ut till blåklädda PSG-spelare.

Till slut nådde bollen Di Maria som ensam kunde slå in 2-0.

Forsberg inbytt i halvtid

Emil Forsberg fick återigen sitta på bänken från start men byttes in till andra halvlek.

När Leipzig slog ut Atlético Madrid med 2–1 i kvartsfinal i torsdags spenderade den svenske landslagsmannen hela matchen på bänken.

I finalen ställs PSG mot vinnaren i matchen mellan Lyon och Bayern München.

– Det spelar ingen roll vilka vi får möta, vi kommer att ge allt, säger Angel Di María.