Emil Forsberg, ständigt omgärdad av flyttrykten, är nöjd med säsongen och öppen med sina tankar om framtiden.

Forsberg: ”Jag är nöjd med hur jag har levererat”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hel del skriverier kring Emil Forsbergs situation i Leipzig.

28-åringen är nöjd med säsongen och öppen med sina tankar om framtiden.

– Jag har aldrig varit för blyg för att säga att jag är en bra fotbollsspelare, som nästan kan spela överallt. Det är inget man ska skämmas över, säger Forsberg till SVT Sport.

Det har blivit 18 framträdanden, tolv från start, i Bundesliga den här säsongen. Emil Forsberg har stått för fem mål och två assist för Leipzig som är på tredje plats efter 25 omgångar.

I Champions League har det blivit fyra mål och en assist för Forsberg som hjälpte den tyska klubben till kvartsfinal.

– Jag tycker jag har haft en bra säsong i Leipzig och jag har inte gått ut och klagat. Jag hade en väldigt bra höstsäsong och sen åkte jag på en sjukdom över vintern som höll borta mig rätt så länge. Jag har spelat ibland, och ibland har jag inte spelat. Vi är ett topplag i Europa, vi är i kvartsfinal i Champions League, säger Forsberg.

”Jag är inte den som klagar”

Han har fått läsa en del om sig själv i tidningarna. Det har varit fokus på speltid och framtid. Tyska Bild skrev att Forsberg var redo att säga hej då till Leipzig i mitten av februari.

– Jag är inte den som klagar, och säger att jag är bäst och borde spela hela tiden. Det är sånt man förtjänar. Men jag tycker personligen att det har gått riktigt bra, jag är nöjd med hur jag har levererat. Jag har en bra relation med Julian (tränaren Julian Nagelsmann), och jag kör på och försöker tänka positivt. Jag är väldigt nöjd med hur vi som lag har presterat.

– Om man tittar på speltiden, kontra hur jag har levererat, är jag nöjd. Fyra mål och en assist får man så klart vara nöjd med. Prestationen från laget har varit helt otrolig, jag tycker vi har visat upp en stor mognad och att vi kan stå upp mot alla lag. Det är roligt eftersom jag har varit med på den här vågen i fem år, det är kul hur klubben och staden har växt ihop.

”Jag har aldrig varit för blyg”

Med tanke på isoleringen har Forsberg haft tid att fundera en hel del på framtiden.

– Det är klart man har tankar på sin framtid. Men det är svårt att påverka nu, vi får se. Jag har alltid varit öppen med att jag vill prova något nytt. Men samtidigt älskar jag Leipzig, klubben och supportrarna. Jag känner mig också som ett med klubben, och vi har en öppen dialog. Jag har kontrakt två år till och jag går in på varje träning och är lika professionell som alltid. Sen får vi se i slutändan var det landar.

Var vill du spela?

– Jag har alltid sagt att Premier League är fin, Serie A är fin, La Liga är fin. Det är fantastiska klubbar i alla de ligorna. Sen får vi se. Jag har pratat mycket med Hasan (Cetinkaya, agenten), det var han som tog mig hit och vart han tar mig nästa gång får ni fråga honom.

Du platsar överallt...?

– Jag har aldrig varit blyg för att säga att jag är en bra fotbollsspelare, som nästan kan spela överallt. Det är inget man ska skämmas över. Jag har en stor tro på mig själv och jag tror att jag kan spela i de flesta klubbarna, sen om det är realistiskt eller är en annan fråga.

– Som sagt är jag glad över det vi har gjort som lag, och hur jag själv har presterat i Champions League. Jag är otroligt stolt. Det visar att jag har kvalitéer och att jag kan göra skillnad på den stora scenen. Det glädjer mig.

Forsberg tror på spel inför tomma läktare resten av året:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.