Forsberg lägger flyttryktena åt sidan: ”Bara fokus på VM”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Forsberg är kanske landslagets viktigaste spelare med sin kreativitet och speed. Han har omgärdats av flyttrykten från Leipzig i Bundesliga men väljer att lägga dem åt sidan.

– Jag är grymt motiverad till att göra ett grymt VM. Allt det andra får vi ta efter, säger Forsberg till SVT Sport.

Mittfältaren Forsberg har lämnat över det största ansvaret till agenten Hasan Cetinkaya och ägnar nu uppladdningen åt det svenska landslaget och det kommande VM-slutspelet i Ryssland.

– Jag har en mycket bra man bakom mig, min agent Hasan, och lägger inget fokus på det andra utan har fullt fokus på landslaget och det vi ska göra nu. Det är allt jag har i tankarna. Jag är grymt motiverad till att göra ett grymt VM. Allt det andra får vi ta efter, säger Forsberg.

Herrlandslaget i fotboll

Landslaget får ledigt över helgen

Laget har varit samlade i Stockholm sedan i onsdags och stämningen är på topp.

– Det har varit tre bra dagar och nu får vi ledigt över helgen. Så det blir perfekt för att ladda batterierna för den stora uppladdningen som börjar på måndag, funderar Forsberg.

Förbundskaptenen Janne Andersson jämför ofta landslaget med ett klubblag och Forsberg ger sin definition på vad det innebär.

– Det är många som spelar utomlands och det är skönt att få komma hem och tala sitt eget språk och äta svensk husmanskost och det är bra grabbar i laget och det bidrar till en god cirkel.

”Jag har älskat att komma till landslaget”

Landslaget har en speciell plats i Forsbergs hjärta.

– Jag har älskat att komma till landslaget och tycker alltid att det är lika roligt.

Han hoppas att VM blir ett minne för livet, för sig själv och det svenska folket.

– Jag vill att folk ska minnas att vi gav allt i VM och gjorde något fantastiskt. Jag gör hellre skitmatcher och vinner VM, säger han och är mentalt inställd på att gå hela vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet