Jürgen Klopp nöjd efter att ha fått lyfta bucklan. Foto: TT.

Första gången Klopp var på the Kop

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool firade sitt första ligaguld på 30 år med en ceremoni på den klassiska läktarsektionen the Kop på Anfield.

Ikonen Kenny Dalglish drack champagne och tog emot spelarna i rött Liverpoolmunskydd och ett mäktigt fyrverkeri fyllde den mörka natten.

– Jag har aldrig varit på the Kop tidigare, säger Klopp enligt AP.

Kaptenen Jordan Henderson, som inte spelade matchen mot Chelsea på grund av en knäskada, var sist upp på den specialbyggda tribunen på the Kop och lyfte bucklan under stort jubel. Spelarnas anhöriga hade fått tillåtelse att vistas på arenan som tar 53000 åskådare.

För tränaren Jürgen Klopp var det ett speciellt ögonblick. Han har lett sitt lag från tränarbänken vid långsidan. Det har varit hans plats till i går kväll.

– Jag har aldrig varit på the Kop tidigare, det var speciellt, säger Klopp enligt AP.

”Fira tillsammans med dem som vi har i våra hjärtan”

– Det är meningsfullt i det ögonblick då folket inte är här, att vi kan använda the Kop för att fira tillsammans med dem som vi har i våra hjärtan, säger den tyske tränaren känslosamt.

Spelarna och ledarna samlades sedan på planen och sjöng klubbhymnen ”You'll never walk alone” tillsammans. Det är fansen som normalt sett sjunger den låten när spelarna gör entré på Anfield.

– Det skulle ha varit bättre om fansen varit här, ett fullsatt stadion hade varit perfekt men det går inte att göra något åt det här, säger Klopp som vill fira stort med fansen när pandemiläget tillåter det.

Utanför Anfield hade tusentals fans trotsat myndigheternas och klubbens vädjan om att stanna hemma. De firade med att sjunga, klättra upp i staket, skjuta fyrverkerier och åka runt i bilar och tuta. Polisen var utkommenderad men höll sig på avstånd.

Lampard varnade Liverpool för ”arrogans”

Mohamed Salah firade titeln med att vara insvept i en egyptisk flagga.

Vid tretiden på morgonen åkte Liverpoolbussen genom fansleden till en lyxig golfanläggning utanför staden för att fortsätta fira den nyvunna titeln.

Chelseas tränare Frank Lampard gratulerade Liverpool till titeln men varnade samtidigt laget för risken att bli för ”arrogant”. Lampard retade sig på bänkens beteende under matchen och hur bucklan firades efteråt.

På söndag avslutas Premier League-säsongen i Newcastle för Liverpool.

Den tolfte september sätter nästa säsong igång.

KLIPP: Liverpool fick lyfta bucklan efter 30 år

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.