Cristiano Ronaldo satte Manchester Uniteds 1-0-mål. Foto: TT

Första matchen utan Solskjaer – då blev Manchester United klart för slutspel

Uppdaterad
Publicerad

I söndags vinkade Manchester United adjö till Ole Gunnar Solskjaer.

I dag tog man första vinsten under den tillfälliga tränaren Michael Carrick.

Den engelska storklubben besegrade Villareal med 2-0 på bortaplan och är därmed klart för slutspel i Champions League.

Norrmannen Ole Gunnar Solskjaer fick lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Manchester United i söndags. Storförlusten med 1-4 mot Watford i ligaspelet blev hans sista match vid rodret. I kväll klev den tillfälliga ersättaren Michael Carrick in på posten och Victor Nilsson Lindelöf fick chansen från start.

Och det blev seger.

Dubbla mål i den andra halvleken gav den engelska storklubben tre poäng i gruppspelet – som innebär att laget nu är klart för åttondelsfinal i Champions League.

Ronaldo målade igen

Den första halvleken slutade mållöst – och med dryga halvtimmen kvar av andra var Villarreal nära ett ledningsmål. Manu Trigueros drog sig loss centralt och avlossade ett tungt skott som tvingade United-målvakten David de Gea till en parad.

Bara några minuter senare var det dags igen. Hemmalagets nederländare Arnaut Danjuma fick ett gyllene skottläge och försökte med högerfoten knorra in bollen i bortre – men sköt högt över.

Tolv minuter från slutsignal landade dock Manchester Uniteds lycka.

I 78:e minuten damp bollen, efter målvaktsslarv, ner vid Cristiano Ronaldos fötter och han kunde lobba in den bakom Geronimo Rulli. Målet var portugisens 140:e i Champions League. Bruno Fernandes serverade sedan Jadon Sancho, som kunde trycka in 2-0. Det blev alltså slutresultatet.

Manchester United avslutar gruppspelet mot Young Boys den 8 december.

UEFA Champions League

Villarreal CF logo

Villarreal CF

0 - 2

Manchester United logo

Manchester United

Estadio de la Cerámica, Villarreal
Publik: 20875
Domare: Dr. Felix Brych

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.