Henrik Rydström får inte fortsatt förtroende i Kalmar. Foto: Bildbyrån

Rydström får gå: ”Inte levt upp till förväntningarna”

Uppdaterad
Publicerad

Kalmars tränare Henrik Rydström har inte levt upp till förväntningarna, enligt klubbledningen. Efter beslut från en enhällig styrelse har klubben valt att inte låta klubbikonen fortsätta som huvudtränare i den allsvenska klubben.

Allsvenska Kalmar FF väljer att inte förlänga kontraktet med tränaren Henrik Rydström, detta meddelar klubben under söndagen.

Rydström tog över som huvudtränare i somras när Nanne Bergstrand blev sjukskriven och har ett kontrakt som sträcker sig året ut.

Planen var att Nanne Bergstrand skulle återvända till nästa säsong, vilket meddelades att så inte skulle bli fallet på en presskonferens tidigare i månaden.

”En enhällig styrelse ställde sig bakom att inte skriva nytt kontrakt med Henrik Rydström utan klubbledningen uppmanades att gå vidare med andra kandidater. Klubbledningen och styrelsen gör samma bedömning att de sportsliga resultaten i Allsvenskan och Svenska Cupen hösten 2018 inte levt upp till förväntningarna. Samtidigt vill klubbledningen och styrelsen tacka Henrik Rydström för de insatser han gjort för föreningen under många år, både som spelare och tränare”, skriver klubben på sin webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.