AIK Fotbolls klubbdirektör Jens T Andersson uttalar sig efter domen Foto: Bildbyrån.

AIK efter domen: ”Sänder oroväckande signaler”

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande uttalar sig AIK om den friande domen om den omtalade matchfixningen, som inkluderar en före detta AIK-spelare och deras nuvarande målvakt Kyriakos Stamatopoulos. De hoppas att domen, som blev friande, överklagas.

I dag kom domen mot den tidigare AIK-spelaren som åtalats för mutbrott i ett matchfixningsärende i samband med matchen mellan AIK och IFK Göteborg i maj 2017. Den tidigare spelaren i AIK och hans 37-åriga kompanjon fälldes inte för brottet.

Det har varit AIK:s målvakt Kyriakos Stamatopoulos som anklagat sin före detta lagkamrat för brottet, och nu uttalar sig AIK om domen.

Klubben tar tydligt ställning.

–Jag hoppas att åklagaren kommer att överklaga dagens dom från Stockholms tingsrätt. För svensk fotbolls skull sänder domen oroväckande signaler, men förhoppningsvis kommer den nya lagstiftningen som träder i kraft den 1 januari 2019 innebära att det civilkurage som våra anställda visat prov på också speglar kommande domar, säger AIK Fotbolls klubbdirektör Jens T Andersson i ett pressmeddelande.

Stolta över sin spelare och ledare

AIK hyllar också de två som allra mest varit del av denna härva. Kyriakos Stamatopoulos och tränaren Rikard Norling, som var den som uppmärksammade det hela.

– Jag är oerhört stolt över det faktum att Kyriakos och Rikard har visat ett extremt stort civilkurage och jag vill återigen poängtera att hela AIK Fotboll står bakom dem till hundra procent gällande deras agerande som visselblåsare i detta ärende, fortsätter han.

– Enligt tingsrättens bedömning råder heller inga tvivel över vittnesmålens trovärdighet vilket givetvis stärker oss i vår uppfattning att klubben har agerat rätt under hela processen, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström.

Tacksam till AIK

Kyriakos Stamatopoulos:

– Jag känner mig stolt över att jag tog beslutet att berätta om detta. Jag känner att jag inte kunde göra något annat och jag är också tacksam över det arbete som AIK Fotboll har gjort i detta ärende för mig och min familj. Har jag i och med mitt agerande gjort något för att lyfta fram de uppenbara problem med matchfixningsförsök som finns så känns det trots allt bra, säger Kyriakos Stamatopoulos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer