David Moberg Karlsson lämnar Norrköping. Foto: Bildbyrån

Moberg Karlsson lämnar Norrköping: ”Utvecklats enormt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en stark säsong lämnar David Moberg Karlsson Norrköping. Han är klar för Sparta Prag i tjeckiska ligan.

”David har under sin tid i IFK utvecklats enormt på alla plan”, säger Norrköpings tränare Jens Gustafson till klubbens webbplats.

Ett nytt proffsäventyr utomlands väntar för David Moberg Karlsson. 24-åringen lämnar Norrköping för spel med Sparta Prag i tjeckiska ligan.

”David har under sin tid i IFK utvecklats enormt på alla plan. Det är återigen ett kvitto på att vår verksamhet är ypperlig för spelare att utvecklas i”, säger Norrköpings tränare Jens Gustafson till klubbens webbplats.

2013 lämnade Moberg Karlsson IFK Göteborg för Sunderland, men där fick anfallaren ingen speltid och efter en sejour i danska Nordsjälland kom han till Norrköping under säsongen 2016.

Totalt blev det 74 allsvenska matcher och 18 mål för Moberg Karlsson i östgötarnas tröja. Tio av målen kom den gångna säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.