Anneli Andersén blir ny assisterande tränare i Piteå. Foto: Bildbyrnå

Damallsvenska guldlaget får ny assisterande

Uppdaterad
Publicerad

Piteås guldtränare Stellan Carlsson får en ny assistent. I stället för Jonas Edholm kommer Anneli Andersén, förra året i Ljusdal, att kliva in. ”En väldigt duktig instruktör med internationell erfarenhet, vilket kan vara bra nu när vi ska spela Champions League”, säger Piteås sportchef Leif Strandh.

Damallsvenska mästarlaget Piteå får en ny assisterande tränare. Det är Anneli Andersén som kliver in bredvid huvudtränaren Stellan Carlsson.

Andersén kommer senast från elitettanlaget Ljusdal och var innan dess förbundskapten för bland annat U23-landslaget under sex säsonger.

”Man blir ödmjuk över att få chansen och det blir även en spännande resa för mig eftersom jag aldrig varit med som tränare i damallsvenskan tidigare”, säger hon i ett pressmeddelande.

Guldtränaren lämnar

Kontraktet är skrivet över två år och Piteås sportchef Leif Strandh är nöjd med värvningen.

”Det är en väldigt duktig instruktör med internationell erfarenhet, vilket kan vara bra nu när vi ska spela Champions League”, säger han.

Jonas Edholm, som var assisterande under guldåret 2018, lämnar därmed klubben.

– Vi har förhandlat, men det tar ju en enorm tid att vara med. Man har bara onsdagar lediga. Så då får det vara, säger han till Norran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.