SVT sänder båda cupfinalerna i fotboll idag. Foto: Bildbyrån

GUIDE: Allt inför de svenska cupfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård mot BK Häcken på damsidan – och Hammarby mot Malmö i herrarnas final. Det är förutsättningarna när de svenska cupfinalerna avgörs idag.

Här är SVT:s guide inför båda finalerna.

När och var:

Torsdag den 26 maj.

Tele2 Arena (herrar) – Malmö IP (damer)

Så sänder SVT :

SVT1/Play, 14.30-17.30: Hammarby – Malmö FF (herrar)

SVT2/Play, 17.30-20.30: Rosengård – BK Häcken (damer)

Lagens väg till final:

Herrar:

Hammarby inledde med att vinna sin grupp och senare besegra Norrköping med 3-2 i kvartsfinalen. I semifinalen blev det vinst med 1-0 över Elfsborg. Malmö vann sin grupp, och inledde slutspelet med att besegra AIK med 3-2 i kvartsfinalen, innan de slog ut Djurgården med 1-0 i semi.

Damer:

Rosengård slog ut Eskilstuna United med 1-0 i sin semifinal. Häcken tog sig till final efter seger med 2-1 över Hammarby. Både Rosengård och Häcken var obesegrade i cupens gruppspel.

Så gick det förra året:

I herrfinalen tog Hammarby guldet efter att ha besegrat BK Häcken med 5-4, i en match som fick avgöras på straffar. Stor hjälte blev Astrit Selmani som sköt lagets femte straff i mål och Hammarby tog sitt första gupguld. På damsidan är Häcken regerande mästare efter att ha besegrat Eskilstuna United i förra säsongens final med klara 3-0.

Mesta cupmästare:

Herrar: Malmö FF (14 titlar, 1989 senast)

Damer: Öxabäcks IF (sex titlar, senast 1991)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.