Ukraina är klart för playoff-final. En VM-plats står på spel. Foto: Bildbyrån/TT

Ukraina slog Skottland – klart för playoff-final

Det var en speciell match för Ukraina i playoff till VM mot Skottland.

Men Ukraina samlade ihop sig och vann i Glasgow med 3-1.

Nu väntar en direkt avgörande match mot Wales på söndag om en plats i VM.

På grund av kriget hade Ukrainas playoffmatch mot Skottland varit uppskjuten länge.

Stjärnan Oleksandr Zintjenko beskrev sina känslor på en känslosam presskonferens inför matchen.

Och det syntes redan under nationalsången att det var starka känslor inblandade i matchen för de gulklädda.

45:e landslagsmålet

Men det var egentligen aldrig något snack. Ett spelsuget Ukraina tog initiativet mot Skottland och skapade en het chans redan i den 17:e minuten.

Det första målet kom en kvart senare.

Andrej Yarmolenko gjorde sitt 45:e landslagsmål när han sköt 1-0 för Ukraina i den 32:a minuten, med en vacker lobb över hemmamålvakten Craig Gordon.

Och bara tre minuter in i andra halvlek kom också 2-0 när Roman Yaremchuk satte bollen i mål.

Försökte forcera

Skottland försökte forcera fram en reducering, men Ukraina stod upp och svarade med ett offensivt spel.

Men i den 78:e minuten kom till slut reduceringen. Callum McGregor sköt, och Ukrainas målvakt Heorhij Busjtsjan tappade bollen in i mål.

Men istället för kvittering gjorde Ukrainas Artem Dovbyk 3-1 och avgjorde matchen på stopptid.

Nu väntar playoffinal mot Wales på söndag om en plats i VM:s grupp b, där USA, Iran och England väntar.

Ukrainske kaptenen Oleksandr Zintjenko var stolt över sina lagkamrater efter matchen.

– Varje match för oss är som en final nu. Vi har en kvar, och vi behöver vinna den annars är det inte värt någonting. Det kommer bli en stor match för oss, och vi behöver göra den matchen vi någonsin har gjort, säger han till BBC.