Foto: Bildbyrån

Fotbollsspelare friad efter våldtäktsdom

Uppdaterad
Publicerad

Den herrallsvenska spelare som tidigare åtalats och dömts för våldtäkt frias nu av hovrätten.

– Hovrätten har vid en sammantagen bedömning funnit att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till den åtalade gärningen, säger rätten i ett pressmeddelande.

Mannen åtalades under 2022 för att ha förgripit sig på en flicka. Tingsrätten dömde honom till två års fängelse för våldtäkt. Mannen skulle även betala skadestånd till flickan.

Men nu gör hovrätten en annan värdering av bevisningen och frikänner nu mannen. Även om hovrätten anser att flickans uppgifter framstår som trovärdiga och tillförlitliga har det tillkommit nya vittnen som påverkar rätten.

– I ljuset av de uppgifter som har framkommit har hovrätten vid en sammantagen bedömning funnit att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen gjort sig skyldig till den åtalade gärningen, säger rätten i ett pressmeddelande.

Mannen har hela tiden nekat till brott. Klubben bröt tidigare kontraktet med spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.