Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Strömberg om Hareides comeback i Malmö: Det känns lite som 2015

Uppdaterad
Publicerad

Åge Hareide är tillbaka som tränare i Malmö.

Och enligt Therese Strömberg är det nästan som om tiden stått stilla.

– Han ställer krav och och det känns lite som 2015, säger krönikören i Fotbollsstudion.

Malmö FF vann sin första allsvenska match med sin nygamle tränare Åge Hareide. Norrmannen som till en början valde att bänka sommarens succévärvning Moustafa Zeidan, och som lämnade ett annat anfallsnyförvärv – Mohammed Buya Turay – utanför truppen.

– Det är lite spännande sättet han har kommit in i Malmö. Han ställer verkligen sina krav på spelarna, han sätter Moustafa Zeidan – som jag tycker har varit Malmös bästa spelare den här säsongen – på bänken och säger att han har lite självförtroende-dipp. Medan Zeidan säger att han inte har det. Det känns lite som 2015, han spelar med de spelarna som han har spelat med förr, som han vet vad de går för. Och så får de andra visa vad de kan helt enkelt, säger krönikör Therese Strömberg i Fotbollsstudion.

Åge Hareide tränade Malmö mellan 2014 och 2015, då vann MFF ett SM-guld och kvalificerade sig till två gruppspel i Champions League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.